Regionen: Færgen er hverken billigere eller hurtigere end LilleBæltsbroen

12. januar 2018 REGIONALT

Tage Petersen fra Venstres gruppe i regionsrådet, har reageret på Bruno Clausens ønske om at patienter fra Als og Sundeved, der skal til behandling på¨sygehuset i Odense, får refunderet deres færgebillet, hvis de vælger at bruge Fynshav-Bøjdenoverfarten.

Bruno Clausen mener, det er mere behageligt for syge mennesker at sidde og nyde sejlturen end det er at køre bil hele vejen.

Regionsdirektør Jane Kragelund svarer

Det er korrekt, at regionen ikke benytter færgeoverfarten mellem Bøjden og Fynshav, når regionen kører patienter med den regionale transportordning. Beslutningen om ikke at inddrage denne færgeoverfart skal ses i lyset af, at en tur fra eksempelvis Sønderborg til hospitalet i Odense via Lillebæltsbroen tager 1 time og 41 minutter. Via færgeoverfarten tager turen 2 timer og 27 minutter. Bor man ved selve færgelejet, viser en teknisk beregning, at transporten er 25 minutter hurtigere over broen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden vil der være en ekstraudgift til selve færgebilletten.

Præmissen for ovenstående tider er endvidere, at der ikke er ventetid ved færgen, og  at turen kan planlægges, så det passer med, at patienten kan ankomme til sygehuset inden for den fastsatte serviceramme. Skulle vi inddrage færgen i kørselsplanlægningen, ville turene skulle planlægges manuelt. Konsekvensen af manuel planlægning er, at bilerne i den periode turen står på, er låste i forhold til den løbende planlægning af samkørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt i alt kan det ikke svare sig at inddrage færgen. Selvom det måtte være mere behageligt for patienten, så vil regionen i alle tilfælde kunne levere en hurtigere og mere fleksibel transport ved at køre over Lillebæltsbroen.

Sørger man selv for transport, får man udbetalt udgiften til billigste forsvarlige transportmiddel efter gældende regler. For personer fra det sønderborgske område inddrages færgen, hvis denne løsning er den billigste. Så vil man få refunderet følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen

Bus fra bopæl og til færgen i Fynshav

Færge for gående t/r

Teletaxi fra Bøjden til Faaborg

Bus fra Faaborg til OUH

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...