Regionen går efter 207 millioner satspuljekroner til psykiatri

24. marts 2015 REGIONALT

region Syddanmark søger 207 millioner kroner fra satspuljen for at styrke indsatsen overfor sindslidende borgere ved blandt andet at opføre lokalpsykiatrier i flere byer.penge

Sindslidende borgere skal opleve, at de får den højest mulige kvalitet, at det er nemt at komme til – også udenfor normal kontortid – og at der er sammenhæng i behandlingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er baggrunden for, at Region Syddanmark har sendt en ansøgning til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse for at få del i de 700 millioner satspuljekroner, der er afsat til anlægsinvesteringer i psykiatrien.

Regionen vil blandt andet bruge puljemidlerne til at komme i mål med psykiatriplanens anbefalinger om at etablere lokalpsykiatrier i større byer.

“Lige som alle andre drømmer psykisk syge om en helt almindelig og rolig hverdag, og derfor vil vi gerne tilbyde dem behandling tæt på deres hjem eller i hjemmet, som ikke er så stor en omvæltning, som det er at blive indlagt”, siger Thies Mathiasen, der er formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk