Regionen: Hurtig udredning af psykisk syge

11. september 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hurtig udredning og behandling af psykiatriske patienter, mere sammenhængende forløb for patienter i overgangene fra sygehus til hjemmepleje og en fusion af de to syddanske busselskaber. Det er eksempler på tiltag, som de 41 syddanske regionsrådspolitikere er enige om at prioritere i regionens budget for 2014. Der er netop indgået et bredt forlig, der omfatter hele regionsrådet om regionens budget for næste år.

– Selvom aftalen med regeringen binder os på hænder og fødder økonomisk set, er vi i regionsrådet enige om at bruge vores budget offensivt og sætte gang i initiativer nu, som siden kan gøre vores drift billigere og gøre det lettere for os at realisere de øgede produktivitetskrav, som regeringen konstant møder os med, siger regionsrådsformand Carl Holst (V), der glæder sig over, at alle partier er med i forliget:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Enigheden vidner om et godt samarbejde i regionsrådet og sikrer en fortsat stabil drift af Region Syddanmark, tilføjer han.

Sindslidende får ret hurtig til udredning

Som en del af budgetforliget har de syddanske politikere besluttet sig for at give alle psykiatriske patienter i Syddanmark ret til at få deres sygdom udredt inden for én måned pr. 1. januar 2014. Ifølge aftalen med regeringen skal denne fulde udredningsret for psykiatriske patienter egentlig først indføres 1. september 2015, men for de syddanske politikere er det vigtigt at få sat turbo på ligestillingen af patienter med fysisk og psykisk sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ambitiøse, når det gælder hurtig udredning og behandling af sindslidende i Region Syddanmark. Alt for længe har sindslidende stået i skyggen af patienter med fysiske sygdomme. At give sindslidende en ret til udredning i løbet af en måned er et rigtigt stort skridt fremad. Med det viser Region Syddanmark vejen, siger Carl Holst.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...