Regionen klar med 5 millioner for Tour de France

24. november 2015 Erhverv

Når Tour de France skydes i gang i 2018, skal de tre første etaper køres i Danmark med Odense, Vejle og Sønderborg som enten start- eller målbyer.tour

Det er ambitionen hos staten og en række regioner og kommuner, der er gået sammen om at tiltrække værtsskabet for Tour de France til Danmark. Der arbejdes på, at prologen skal køres i Københavns gader, og at de to efterfølgende etaper bliver Roskilde – Odense og Vejle – Sønderborg. Regionsrådet har på mødet mandag afsat 5 mio. kr. til værtsskabet, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Udvalget for Regional Udvikling, Bo Libergren , er glad for, at regionsrådet har valgt at støtte ansøgningen om at tiltrække Tour de France:

“Starten på Tour de France giver os en unik mulighed for at promovere Region Syddanmark internationalt. Det er vanskeligt at sætte tal på, hvad der kommer ud af det, men tidligere erfaringer med store sportsbegivenheder viser, at det giver mulighed for en økonomisk gevinst i form af indtægter fra tilskuere. Samtidig vil især vores turismeerhverv kunne få gavn af den store eksponering. Derudover vil begivenheden give regionens borgere en særlig mulighed for at opleve Tour de France på allernærmeste hold”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lykkes det ikke at tiltrække Tour de France i 2018, vil man forsøge at tiltrække løbet i 2019 eller 2020. Det forventes at blive afklaret i efteråret 2016, hvorvidt det lykkes at tiltrække en af verdens største sportsbegivenheder til Syddanmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk