Regionen klar med analyse der viser vejen til vækst

22. oktober 2013 Erhverv

Der er brug for en ny regional politik til at skabe vækst og udviklingsmuligheder i de syddanske yderområder. Et stærkere afsæt i lokale styrker og bedre udnyttelse af naboskabet til Tyskland er blandt anbefalingerne i ny analyse.

Yderområderne i Region Syddanmark er udfordret af negativ befolkningstilvækst, få unge, lav beskæftigelse og færre arbejdspladser.  

Søgning mod de større byer er en global tendens, og også specialiseringen mod større enheder inden for uddannelses- og sundhedsområdet rammer yderområderne hårdt. Derfor er der behov for at nytænke hele indsatsen, konkluderer en ny analyse fra Syddansk Vækstforum. Analysen lægger samtidig op til en helt ny strategi for udvikling af yderområderne baseret på konkrete anbefalinger.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

De seks yderområder i Region Syddanmark er Langeland, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Ærø og Aabenraa.

– Vi er nødt til at nytænke vores indsats. Analysen viser med al tydelighed, at de seks syddanske yderområder har en række styrker og muligheder, som de og vi sammen skal blive bedre til at udnytte, siger formanden for Udvalget for Regional Udvikling, Lasse Krull.  

Eksempelvis er sejlerturismen et stærkt afsæt for udvikling af turisterhvervet i det sydfynske øhav, og de sønderjyske kommuner har væsentlige styrker inden for energieffektivisering med et stort globalt potentiale, som kan være med til at skabe yderligere og selvbærende vækst i de kommende år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...