Regionen klar med analyse der viser vejen til vækst

22. oktober 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er brug for en ny regional politik til at skabe vækst og udviklingsmuligheder i de syddanske yderområder. Et stærkere afsæt i lokale styrker og bedre udnyttelse af naboskabet til Tyskland er blandt anbefalingerne i ny analyse.

Yderområderne i Region Syddanmark er udfordret af negativ befolkningstilvækst, få unge, lav beskæftigelse og færre arbejdspladser.  

Søgning mod de større byer er en global tendens, og også specialiseringen mod større enheder inden for uddannelses- og sundhedsområdet rammer yderområderne hårdt. Derfor er der behov for at nytænke hele indsatsen, konkluderer en ny analyse fra Syddansk Vækstforum. Analysen lægger samtidig op til en helt ny strategi for udvikling af yderområderne baseret på konkrete anbefalinger.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

De seks yderområder i Region Syddanmark er Langeland, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Ærø og Aabenraa.

– Vi er nødt til at nytænke vores indsats. Analysen viser med al tydelighed, at de seks syddanske yderområder har en række styrker og muligheder, som de og vi sammen skal blive bedre til at udnytte, siger formanden for Udvalget for Regional Udvikling, Lasse Krull.  

Eksempelvis er sejlerturismen et stærkt afsæt for udvikling af turisterhvervet i det sydfynske øhav, og de sønderjyske kommuner har væsentlige styrker inden for energieffektivisering med et stort globalt potentiale, som kan være med til at skabe yderligere og selvbærende vækst i de kommende år.

2. marts 2024 Kultur, Sønderborg

MGK-eleverne fik vist hvad de kan

2. marts 2024 Kultur

I dag, lørdag, klokken 15 begyndte musikken at spille i Musikskolens foyer og i salen, hvor en længere række MGK-elever viser, hvad de indtil videre har lært. I eftermiddagstimerne var det især de elever, som prøver at lære den klassiske musik at kende, der optrådte i salen efter der var varmet op med nogle sange […]

Læs mere...