Regionen: Poul Andersen holder sit fokus på felxtrafik

15. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Regionsrådskandidat Poul Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

Medierne har gennem den seneste tid været fyldt med dårlige historier om løn- og arbejdsforhold i Flextrafik.

Bestyrelsen for Sydtrafik, som reelt lægger de overordnede rammer, har et massivt flertal af repræsentanter fra Venstre.

Socialdemokratiets repræsentant har længe arbejdet for at Sydtrafik skal kræve arbejdsklausuler. Forslaget er konsekvent afvist af Venstres flertal i bestyrelsen. Det samme skete, da Regionsrådet behandlede et forslag om at Regionsrådets repræsentanter i Sydtrafik skulle stemme for forslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et opslag på hjemmesiden for de kommuner, der har repræsentanter i Sydtrafiks bestyrelser, viser overraskende at samtlige kommuner har indført arbejds- og sociale klausuler, flere endda med kædeansvar. Begrundelsen er, at man ønsker fair konkurrence og ordende arbejdsforhold!

Det undrer, at samme klare holdning ikke gælder, når samme personer mødes i Sydtrafik. Her dækker man sig ind under, at der kan klages til Trafikstyrelsen. Set udefra er det bevidst ansvarsforflygtigelse, især da samme persongruppe er varme fortalere for den kommunale selvbestemmelsesret!

Artiklen fortsætter under annoncen

I FynBus har man for længst indført krav om arbejdsklausuler. Vi må håbe, at medieomtalen vil få flertallet i Sydtrafik til at skifte mening. Til gavn for de vognmænd, der gerne vil konkurrere på fair vilkår og til gavn for de mange chauffører, der presses til rigtig mange arbejdstimer.

I sidste ende drejer det sig om passagerenes sikkerhed!