Regionen: Retter fejl for 4 millioner kroner på grund af nyt it-udstyr

6. august 2016 Erhverv

I forbindelse med indførelsen af nyt it-system Odense Universitets Hospital har man noteret et betydeligt antal fejl i indberetninger til Landspatientregisteret. Derfor har lægesekretærgruppen været på overarbejde for at færdigregistrere, mens de øvrige sygehuse har bidraget med sekretærressourcer. De merudgifter fejlene medførte udgør fire millioner kroner, som Forretningsudvalget i Region Syddanmark nu anbefaler Regionsrådet at betale, så OUH ikke selv skal hænge på regningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller TV2 Fyn.

“Der er jo ikke noget sygehus, der kan fungere i dag uden it og det er vigtigt, at man også kan få rettet op på det, der er problemer med”, siger Poul Erik Svendsen til TV2 Fyn. Han mener, at OUH skal bruge deres penge på patienterne og ikke på fejl i systemet.

Men hos Patientforeningen er man stadig urolig. Formand Niels Jørgen Langkilde mener nemlig ikke, at udgifterne til patienterne er fredet.

“Hver gang vi ser den her type fejl, så havner regningen ét sted, og det er hos patienterne i form af dårligere patientbehandling”, siger han til TV2 Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover de fire millioner kroner, udbetalte regionen også 900.000 kroner for meget i lønninger til to cheflæger og 31 millioner kroner for meget til Bios.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...