Regionen: Retter fejl for 4 millioner kroner på grund af nyt it-udstyr

6. august 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I forbindelse med indførelsen af nyt it-system Odense Universitets Hospital har man noteret et betydeligt antal fejl i indberetninger til Landspatientregisteret. Derfor har lægesekretærgruppen været på overarbejde for at færdigregistrere, mens de øvrige sygehuse har bidraget med sekretærressourcer.

De merudgifter fejlene medførte udgør fire millioner kroner, som Forretningsudvalget i Region Syddanmark nu anbefaler Regionsrådet at betale, så OUH ikke selv skal hænge på regningen.

Det fortæller TV2 Fyn.

“Der er jo ikke noget sygehus, der kan fungere i dag uden it og det er vigtigt, at man også kan få rettet op på det, der er problemer med”, siger Poul Erik Svendsen til TV2 Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han mener, at OUH skal bruge deres penge på patienterne og ikke på fejl i systemet.

Men hos Patientforeningen er man stadig urolig. Formand Niels Jørgen Langkilde mener nemlig ikke, at udgifterne til patienterne er fredet.

“Hver gang vi ser den her type fejl, så havner regningen ét sted, og det er hos patienterne i form af dårligere patientbehandling”, siger han til TV2 Fyn.

Udover de fire millioner kroner, udbetalte regionen også 900.000 kroner for meget i lønninger til to cheflæger og 31 millioner kroner for meget til Bios..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...