Regionen: SIM Lægekørsel fik medhold udbudsklage

26. februar 2016 Erhverv

Region Syddanmark har for nyligt haft lægevagtkørslen i udbud, og her vandt taxaselskabet DanTaxi opgaven, taxaselvom SIM Lægekørsel havde afgivet det laveste tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmarks valg var baseret på Trafik- og Byggestyrelsens fortolkning af taxilovgivningen. En fortolkning, som Kammeradvokaten har vurderet er korrekt, og som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefalede regionen at følge.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Klage over regionens valg

SIM Lægekørsel har klaget til Klagenævnet for Udbud over regionens valg, og klagenævnet har så i dag den 25. februar givet klageren medhold.

“Vi har hele tiden været forundret over Trafik- og Byggestyrelsens fortolkning, da vi jo mener, at formålet med et rettenudbud jo netop er at få en given opgave løst tilfredsstillende til den laveste pris. Men vi så omvendt ingen anden mulighed end at følge styrelsens fortolkning, som også blev bakket op af vores juridiske rådgiver Kammeradvokaten. Vores forundring førte til, at regionsrådet har skrevet til Danske Regioner for at få dem til at tage sagen op, men nu overhaler klagenævnets afgørelse den henvendelse”, siger Mogens Sehested, økonomidirektør i Region Syddanmark.

Drøftelse med juridiske rådgivere

Hvad klagenævnets afgørelse kommer til at betyde for Region Syddanmarks aftale med DanTaxi om lægevagtkørslen er for tidligt at sige noget om.

“På mandag vil vi tage en nærmere drøftelser af de juridiske aspekter i sagen”, siger Mogens Sehested.

Lægevagtskørslen er en opgave til omkring 20 millioner kroner om året, og DanTaxi tog fat på opgaven 1. februar i år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk