Regionen taber i forhold til andre EU-regioner

10. september 2013 Erhverv

Region Syddanmark er blevet dårligere til at konkurrere med de andre regioner i Europa. Fra at ligge blandt de bedste som nummer 38 ud af 262 regioner i Europa, er Syddanmark nu ramlet 60 pladser ned ad listen over de mest konkurrencedygtige, viser en ny analyse fra EU-Kommissionen.


– Regionen har mistet mange arbejdspladser i industrien, og for at kunne konkurrere med resten af Europa, er det nødvendigt at fokusere på forskning og innovation, selvom regionen har haft tradition for mange industri- og servicejobs, siger Mikkel Hemmingsen, der er regionsdirektør i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen


Og så har konkurrenceevnen også problemer på grund af lønniveauet.

– Jeg tror aldrig, vi får skabt de industrijobs igen. De er ude af landet, og vi kan ikke konkurrere med det lønniveau, vi har i Danmark.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...