Regionen: Ulovlige data er slettet

28. maj 2015 REGIONALT

Region Syddanmark har i går fået besked fra Dansk Almenmedicinsk KvalitetsEnhed (DAK-E) om, at sletningen af de ulovlige oplysninger i Dansk Almenmedicinsk Database (DAMD) er gennemført.

Folketinget vedtog 12. maj 2015 et ændringsforslag til arkivloven, der banede vejen for, at Region Syddanmark kunne slette de uretmæssigt opbevarede oplysninger i Dansk Almenmedicinsk Database.

Region Syddanmark og DAK-E havde allerede forberedt sletningen af de ulovlige oplysninger, oregion1g så snart loven trådte i kraft, bad Region Syddanmark databehandleren DAK-E om at sætte gang i sletningen af de ulovlige oplysninger i databasen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen har nu fået bekræftet af DAK-E, at sletningen er effektueret.

“Sletningen var det eneste rigtige. Derfor er det også gode nyheder, vi har modtaget. Nu vil vi se fremad og fokusere på, hvordan vi på bedst mulig måde kan arbejde med at udvikle patientbehandlingen inden for lovens rammer”, siger regionsrådsformand Carl Holst i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har desuden kontaktet de forskningsprojekter, der har modtaget oplysninger fra DAMD-databasen, og bedt dem om at slette de ulovlige data og undlade at bruge dem i deres videre forskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...