Regionens tolke skal også tolke for praksis-sektoren

24. november 2020 REGIONALT
Tolkene på Region Syddanmarks tolkecenter skal fra 1. juli 2021 stå for fremmedsprogstolkningen i praksissektoren i Region Syddanmark.
Siden Tolkecenter Syddanmark blev oprettet i 2018, er antallet af tolkninger vokset støt og roligt. Tolkene leverer årligt cirka 30 000 videotolkninger på regionens sygehuse samt akutte telefon- og videotolkninger til lægevagter og sygehuse i hele landet, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Tolkning i høj kvalitet

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør tolkecenteret så godt, at regionsrådet nu har vedtaget, at tolkene også skal tolke over video for patienter, der ikke taler dansk, i praksissektoren.
Praksissektoren dækker eksempelvis over praktiserende læger, speciallæger, psykologer og psykiatere, der i egne klinikker leverer ydelser til patienter.
Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...