Regionens udgifter til medicin ser ud til at aftage

10. februar 2016 Politik

Væksten i Region Syddanmarks udgifter til medicin ser ud til at aftage. Forretningsudvalget i Region Syddanmark er i dag blevet orienteret om muligheden for at nedjustere den forventede vækst i udgifterne til medicin de kommende år. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/images-300×120.jpg” alt=”piller” width=”300″ height=”120″ />

Der er mange parametre, der har indflydelse på, hvor meget udgifterne til medicin vil stige. Blandt andet hvilke nye og dyre lægemidler, der bliver introduceret på markedet, og hvilke konsekvenser det har, når patenter på lægemidler udløber, så der åbnes op for billigere kopipræparater.

Der er ingen tvivl om, at Region Syddanmarks udgifter til medicin fortsat vil være en stor udfordring i de kommende år. Spørgsmålet er bare, hvor meget udgifterne vil stige.

En ny vurdering af regionens udgifter til medicin viser, at udgifterne ser ud til at ville stige knap så voldsomt som tidligere antaget. Derfor drøftede regionens forretningsudvalg på et møde i dag, om det er realistisk at forvente, at tendensen fortsætter i de kommende år.

Regionsrådet har netop nu et sparekatalog i høring med besparelser på 210 mio. kr.  Målet er at finde besparelser for 187 mio. kr.

De endelige besparelser vedtages på regionsrådets møde den 25. april.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk