Regionsrådet drøftede Smart Sundhed og Sygehuse

24. marts 2015 Politik

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokratene, skriver:

Region Syddanmark havde mandag temadrøftelse Smart Sundhed og Sygehuse. Et af eksemplerne er fra Odense

Regionspolitiker Jørn Lehmann.

Regionspolitiker Jørn Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universitets Hospital, hvor man i samarbejde med læger og plejepersonale udviklet blod- og væskevarmer til spædbørn, der skal i narkose. Et eksempel på brugerdrevet innovation som giver færre infektioner og andre komplikationer efter operationer – og færre indlæggelsesdage for spædbørn. Derudover er målet opstart af ny virksomhed for produktion af produktet til bl.a. eksport.

Et andet eksempel er tele- og videotolkning, som i modsætning til brug af lokale tolke eller familiemedlemmer, giver en betydelig større professionalisme i tolkningen. Allerede nu bruges det i stor udstrækning på sygehusene – og privatpraktiserende læger er også godt på vej. Ud over bedre tolkning er det betydelige besparelser på transport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...