Regionsrådet har forhandlet 2018-budgettet på plads

07. september Politik

En ekstra ambulance i Varde, en ny ambulancestation i Egtved, et nyt p-hus ved sygehuset i Vejle, flere fødsler i ”kendt jordemoderordning”, flere paramedicinere og brugerstyrede senge i psykiatrien, så nogle af de dårligste patienter selv kan bestemme, hvornår de har brug for en kort indlæggelse.

Det er blandt nogle af tiltagene i det budgetforlig om regionens 2018-budget, som et bredt flertal i det syddanske regionsråd er enige om.

Bag forliget står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Alternativet. Samlet set står 40 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslisten overvejer fortsat, om de ønsker at tilslutte sig forliget med deres ene mandat.

“I Region Syddanmark arbejder vi med langsigtet og holdbar økonomisk planlægning. Det betyder, at vi kan fastholde en stabil økonomisk situation, selv om vi er under pres – for eksempel når medicinudgifterne stiger kraftigt. Kravet om, at vores medarbejdere på sygehusene hvert år skal levere to procent flere sundhedsydelser, vil vi gerne af med. Vi har for egen regning og risiko i år afskaffet produktivitetskravet på cirka en tredjedel af vores sygehusaktivitet. Det forsøg har vi allerede positive tilbagemeldinger på, og vi glæder os til at arbejde videre ad den vej”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, i en pressemeddelelse om budgetforliget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...