Regionsrådet har mistet tilliden til Poul Erik Svendsen

17. november 2015 Politik

Næstformanden i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen fra Socialdemokraterne er nu i hård politisk modvind efter, at han for rullende tv-kameraer fremkaldte afsked med sundhedsdirektør Jens Elkjær.region1

Artiklen fortsætter under annoncen

Gruppeformændene Thyge Nielsen, Venstre, Thies Mathiasen, Dansk Folkeparti, Kristian Grønbæk Andersen, Radikale Venstre, Marianne Mørk Mathiesen, Liberal Alliance, Lasse Krull, Konservative og Holger Gorm Petersen, Vejle Folkeparti, der tilsammen repræsenterer 25 af de 41 medlemmer i regionsrådet, er hårde i deres kritik af Poul Erik Svendsen, oplyser TV Syd.

I deres fælles åbne brev skriver de bl.a., at Poul Erik Svendsen har ageret uværdigt og uanstændigt som ledende regionspolitiker og kalder hans udtalelser for “et helt uhørt bagholdsangreb” og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er tankevækkende, at Poul-Erik Svendsen, når han taler om udluftning og udrensning, helt har glemt sin egen rolle. Politikerne har det øverste ansvar, og den del skal vi selvfølgelig påtage os. Poul-Erik Svendsen, der har været udvalgsformand og 1. næstformand i hele regionens levetid, flygter belejligt fra sit eget store ansvar. Der er så regionsandelig kø ved håndvasken.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi går også gerne forrest for at rydde op i det, der af af Poul-Erik Svendsen er blevet døbt ”den syge politiske kultur” – en kultur som Svendsen senest har demonstreret ved sin adfærd i onsdags. En adfærd, der også har markant svækket vores tillid til ham. Hvis vi skal genoprette tilliden til regionen og hinanden, må Poul-Erik Svendsen også her tage ansvar”

Artiklen fortsætter under annoncen

Tiden må så vise, om tilliden til Poul-Erik Svendsen kan genoprettes, skriver de seks gruppeformænd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk