Regionsrådet opretter en Frivilligpris på 50.000 kroner

25. juni 2015 REGIONALT

Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet at oprette en frivillighedspris på 50.000 kr., der sammen med et spændende arrangement, hvor prisen uddeles, skal understøtte de frivilliges indsats i regionen.

Fra vågetjeneste for døende på Sygehus Lillebælt til de frivillige, der deler deres erfaringer med psykiatriske lidelser i regionens PsykInfo-tilbud.

Stephanie Lose vil hylde frivillige.

Stephanie Lose vil hylde frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillige er allerede til stede på mange af Region Syddanmarks matrikler.

Det er den slags tiltag, som regionsrådspolitikerne i Syddanmark gerne vil sætte fokus på og udbrede. Derfor vedtog regionsrådet 22. juni 2015 at indføre en frivillighedspris, der skal gives som en påskønnelse af den store indsats, som personale og frivillige yder for at skabe bedre betingelser på sygehuse og sociale centre.

“Frivillige kan bidrage med rigtig meget i det daglige arbejde i psykiatri-, social- og sundhedsområdet og skabe merværdi for borgerne og patienterne. Jeg mener derfor, at vi bør gå forrest i forsøget på at inddrage frivillige mest muligt, og med vores frivillighedsstrategi og den nye pris er vi godt på vej”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden understreger dog, at den frivillige indsats skal ses som et supplement til og ikke en erstatning for den professionelle behandling.

Regionsrådet har besluttet at afsætte 50.000 kr. til vinderen, og det vil være en dommerkomite, der beslutter, hvem der vinder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...