Regionsrådet skal se på Carl Holst-sagen

23. november 2015 Politik

Mandag samles regionsrådet for at tage stilling til, om Carl Holst skal meldes til politiet.

Selv om et kendt advokatfirma nu i halvanden måned har gennemtrawlet store dele af Region Syddanmarks rettenadministration, så er det stadig ikke lykkedes at finde ud af, hvem i regionen der i to tilfælde har bedt om at få daværende regionsrådsformand Carl Holsts navn slettet fra en faktura, oplyser DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet var angiveligt at skjule, at regionen havde betalt dels for taler til Carl Holst og dels for intensiv sprogtræning til den daværende regionsrådsformand. Og fakturaerne blev da også rettet, så det ikke længere var tydeligt, at Holst var modtager af ydelserne.

Medarbejdere frygtede ledelsen

Den beskriver til gengæld et Regionshus i Vejle præget af frygt for den øverste ledelse og en stor angst blandt medarbejderne for at begå fejl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advokatfirmaet mener, at i hvert fald en del af de taler, som blev betalt i den ene faktura, lå uden for det, som regionen burde betale for, og rapporten antyder, at det var angst for at sige fra over for den øverste ledelse, der fik medarbejderne til at bede om at få Holsts navn slettet fra opgaver, som kunne kritiseres for ikke at have noget med regionen at gøre.

Carl Holst fastholder, at både taler og sprogundervisning var helt rimeligt for ham som regionsrådsformand. Han afviser dog samtidig, at han havde noget at gøre med, at hans navn blev pillet af regningerne. Advokatrapporten har da heller ikke på nogen måde kunne pege pilen direkte mod Holst som den, der gav ordren til, at hans navn skulle slettes fra regningerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk