Regionsrådet vil lave retningslinier for samarbejdet med embedsmænd

21. februar 2016 Politik

Nu  vil Region Syddanmark fastsætte nye retningslinjer for samarbejdet mellem regionens politikere og embedsmænd.

Baggrunden er ifølge DR Syd blandt andet den tumult, der har været om Region Syddanmark og daværende regionsrådsformand Carl Holst.

dk/wp-content/uploads/2014/05/image-1.jpg” alt=”Carl Holst blev politianmeldt for at sætte embedsmænd til at arbejde privat for sig. ” width=”150″ height=”225″ /> Carl Holst blev politianmeldt for at sætte embedsmænd til at arbejde privat for sig.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft måneder med en masse storm om det, der er foregået i regionen. Derfor synes vi, der er behov for at tydeliggøre de retningslinjer, vi arbejder efter”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose .

Behovet for et sæt nye retningslinjer, der kan bidrage til at håndtere gråzoner i samarbejdet mellem politikere og embedsmænd, blev første gang vendt på et regionsrådsmøde i november sidste år.

“Det er anbefalinger fra Kromann Reumert-rapporten, der i efteråret kritiserede forholdene under Carl Holst som regionsrådsformand, der har lagt kimen til de nye retningslinjer”, siger Stephanie Lose.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk