Regionsrådsvalg: Iltsvind kræver handling fra begge sider af Lillebælt

22. oktober 2021 KV21
Nils Sjøberg og Radikales byrådskandidat Faisal Shojai. Pressefoto
Nils Sjøberg og Radikales byrådskandidat Faisal Shojai. Pressefoto

Regionsrådskandidat Nils Sjøberg, Radikale Venstre, skriver:

Iltsvindet i den sydlige del af Lillebælt ved Als har aldrig været mere alvorlig end nu. Den 1. oktober oplyste National Center for Miljø og Energi, at iltsvindet nu, i efteråret 2021, er det største i mange år. Og det, mens temperaturerne, som ellers er en afgørende faktor i fænomenet, har været forholdsvis lave i sommer. Det samme gælder i Als Fjord og i Hørup Hav.

I takt med iltsvindet breder sig forsvinder torsk, fladfisk og pigvar i sådan grad, at både lystfiskere og erhvervsfiskeri må give op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derfor nu, at Region Syddanmark og Sønderborg Kommune skal tage initiativ til et tæt samarbejde med de øvrige kommuner på hver sin side af Lillebælt for at sikre bæltets fremtid. Det kan vi kun gøre i fællesskab.

Med de nye rapporter er det blevet endnu vigtigere at sætte fokus på Verdens Naturfondden, WWFs anbefaling om, at også hav- og vandområder skal inkluderes i Miljøministeriets planer om at skabe mere natur og Naturnationalparker i Danmark.

Tænk, de muligheder det kan give, hvis vi har sådan én Naturnationalpark som fælles bindeled mellem Fyn og Sønderjylland. Tænk, hvilken effekt det kan have på, hvordan vi indretter og forvalter naturområderne omkring os, hvis man stopper al udledning af kvælstof og spildevand, bundtrawl og klapning af forurenet mudder i Lillebælt. Derfor vil jeg arbejde for en Naturnationalpark Lillebælt, så vi også kan bevare vores natur for kommende generationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...