Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller.

Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere.

“Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi møder. Det har vi jo ikke på Facebook”, siger de to regionsrådskandidater.

Mette With Hagensen går til valg med et slogan, som siger ‘Alle har ret til et godt liv’ – og her tænker hun først og fremmest på sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal forebygge alt det, som er muligt og det betyder, at vi skal flere til at sige ja tak til sundhedsundersøgelser”, siger hun og tilføjer, at det ikke alene er såkaldt udsatte, som ikke kommer går til undersøgelser hos lægen.

“Mange har den holdning, at de sygdomme, som kommer af sig selv, de forsvinder også af sig selv. Det kan gøre, at nødvendige behandlinger kommer for sent i gang”.

Lige for tiden er der udfordringer med Ambulance Syd, som mangler personale – og når der mangler ansatte, så får mange af ambulanceredderne ekstra vagter. Sådan kan det ikke fortsætte for tid og evighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg mener, at man skal tage en snak med Ambulance Syds medarbejdere og finde frem til, hvor problemerne er”, siger Mette With Hagensen til SønderborgNYT.

Partifælle Jette Damsøe Henriksen, som også stiller op til regionsrådsvalget vil især tage fat i arbejdsforholdene for sundhedsansatte.

“Der skal laves nogle rullende vagtplaner, så medarbejderne på sygehusene har noget forudsigelighed og jeg tænker også, der må kunne laves nogle attraktive seniorordninger, så pensionerede sygeplejersker får lyst til at arbejde i måske ti timer om ugen”, siger Jette Damsøe Henriksen til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at der under sygeplejerskekonflikten blev talt meget om løn.

“Men det er jo ikke alene lønnen, som det handler om”, siger hun.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...