Regionsrådsformand rystet over Falcks krig mod BIOS

30. januar 2019 Erhverv

Afgørelsen fra Konkurrencerådet om, at Falck Danmark i perioden fra 25. august 2014 til oktober 2015 har misbrugt sin dominerende stilling ved at have fastlagt og gennemført en strategi om at holde det hollandske selskab Bios ude fra det danske marked for ambulancetjenester, er rystende læsning.

Det siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV Syd.

“Det er oprørende og rystende at se sort på hvidt, at Falck står bag – og eksempelvis på de sociale medier har iscenesat – hårde personangreb mod navngivne regionsrådspolitikere. Det kommer bag på mig, hvor grove midler, Falck har brugt i kampen mod Bios”, siger Stephanie Lose.

Artiklen fortsætter under annoncen

Falck skylder på tillid

Hun vil ikke udtale sig om de mulige juridiske følger, inden regionens jurister og advokater har nærstuderet afgørelsen fra Konkurrencerådet.

“Vi har et fint samarbejde med det Falck-ejede Reponce, der kører ambulancer for os flere steder i Region Syddanmark. Derimod har jeg svært ved at se et fremtidigt samarbejde med selve Falck. Der mangler stadig mange points på tillidskontoen”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Konkurrencerådet vil melde Falck til Bagmandspolitiet for at have misbrugt sin markedsposition til at presse konkurrenten Bios af markedet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...