Rejsegilde på Kongebrohuset på Byens Havn

11. juni 2021 Erhverv

Tordag blev håndværkerne, som bygger Kongebrohuset på Byens Havn fejret – og med til at fejre dem var også de kommende beboere, som dog ikke kom en tur rundt i lejlighederne.

Det kommer de, når altanerne, meget snart, er sat op.

“Jeg vil starte med at sige, at jeg har verdens bedste job, hvor jeg er med til at udvikle en hel bydel og i dag er der rejsegilde på endnu et unik byggeri i Frank Gehrys plan”, sagde John Knudsen fra Bitten & Mads Clausens Fond.

“Fra vores kontorer – i bygningen ved siden af – kan vi nyde, hvordan byggeriet skrider frem og jeg vil gerne sige tak til håndværkerne, fordi vi ikke havde nået så flot et resultat uden dem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Per Have, som er direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, var også mødt op.

“I Bitten & Mads Clausens Fond investerer vi i det, der er godt for Danfoss og lokalområdet – og her spiller Kongebrohuset fint ind, fordi vi skal have attraktive boliger ved vandet, som man har det i Aaborg, Aarhus og København”, siger Per Have til SønderborgNYT.

“Når vi vil trække flere mennesker til Sønderborg, så skal de kunne bo godt, der skal være gode jobmuligheder,  børnehaver, skoler, fritidsaktiviteter og et godt kulturliv”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kongebrohuset opføres af A. Enggaard for Bitten & Mads Clausens Fond og består af 28 flotte ejerlejligheder med vinduespartier og rummelige altaner ud mod Alssund. Ligesom med fondens andre byggerier i Byens Havn er der fokus på høje standarder for bæredygtighed, og Kongebrohuset er præ-certificeret til et DGNB guld-certifikat.

Interessen for Kongebrohusets lejligheder var fra starten stor og der endte med at være flere interesserede købere end der var lejligheder. Via ejendomsmægler Merete Lund Brock fra home måtte der trækkes lod, og alle 28 lejligheder kunne meldes solgt blot otte uger senere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kongebrohuset er tegnet af CF Møller Architects, og er en bygning i varierende højder, der trapper ned fra syv etager længst mod nord til tre etager over mod Hotel Alsik.

Det skaber flere tagflader, som udnyttes til store tagterrasser til de øverste lejligheder i hver blok.

I øjeblikket arbejdes der på Kongebrohusets facader, som består af røde teglsten fra Egernsund Teglværk der matcher facaderne på de gamle kasernebygninger bagved.

Ligesom de andre byggerier i Byens Havn – både dem der er opført og dem som er undervejs – lever Kongebrohuset således i højde og udseende op til Frank Gehrys samlede masterplan for området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...