Rejsekortet: Glemt at tjekke ud – her er løsningen

9. juni 2016 Erhverv

Du er netop steget ud af bussen. I lommen ligger dit blå rejsekort, du brugte til at tjekke ind med. Mens bussen gasser op og kører videre, kommer du i tanke om, at du har glemt at tjekke ud. Selvfølgelig for sent. Og igen.

Er du en af dem, der kan nikke genkendende til situationen herover, så er der gode nyheder.

Efter et længere tilløb har selskabet bag Rejsekortet netop sendt en ny app til smartphones på gaden kaldet ‘Check Udvej’. Med den bliver det muligt at tjekke ud på mobilen efterfølgende op til tre gange på en måned og 12 gange på et år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig kan man tjekke ud op til fem dage efter, at man tjekkede ind.

Rejsekortet har introduceret den nye app til Apples smartphones og til telefoner, der bruger Googles styresystem, Android. Men den er tænkt til nødsituationer, forklarer rejsekort-direktør Bjørn Wahlsten ifølge DR.

“Det her skal ikke være en erstatning for den rigtige måde at tjekke ud på. For kunderne betyder det, at man ikke får rabat for den rejse, man har rejst. Men mere grundlæggende skal det være den rigtige brug af systemet, der skal være den gældende. Derfor har vi sagt, at det her ikke må blive en let udvej til at tjekke ud”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver Nem-id at oprette sig på app’en.

I første omgang er enkelte grupper afskåret fra at bruge den. Det gælder blandt andet børn og erhvervskunder. De kommer med i en senere version, lover direktøren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk