Rejsen fra Jorden til Månen – den gode rejse med demens

2. marts 2023 Samfund

Netværkshuset, som arbejder med og for demente og deres pårørende håber på, at rigtigt mange kommer en tur i Sønderborg Teater den 29. august klokken 16, hvor der er en fortælling, som gør os alle klogere på demens.

“Jeg håber, der kommer rigtig mange og også gerne fagpersoner, som er tæt på demente”, siger Netværkshusets formand, Wiwi Christensen, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at Netværkshuset og Ældrerådet står for arrangementet i Sønderborg Teater.

“Det er Vibeke Drevsen Bach, som skal på scenen med et unikt foredrag, der i kombination med en indlevet teaterfortælling, der får 10’øren til at falde, hjertet til at åbne sig og hårene til at rejse sig. Du bliver klogere på, hvordan demens kan opleves, når den ses indefra og du fornemmer, hvad det kræver af os som omverden, hvis velbefindende skal blive en mulighed på den store ’rejse til månen’, der er en udfordrende neurologisk, fysiologisk, social og åndelig proces”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan beskriver Netværkshuset den oplevelse, der venter alle dem, som når at få købt en billet til Sønderborg Teater.

Fortællingen illustrerer på smukkeste vis, hvilken forskel det gør for ’livsoplevelsen’, når omverdenen forstår rejsen, tør rejse med ind i den rum-rejsendes forunderlige verden og virkelighed og være i relationen på den dementes præmisser.

Billetter koster kun 75 kroner og de kan købes her på kommunens hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...