Rejsen ud i rummet – et livestreamning foredrag i MultiKulturhuset

30. september 2020 Erhverv

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende, at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for, at den kan komme i kredsløb om Jorden – ellers vil satellitten falde ned igen.

Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder?

Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden?

Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se dem bevæge sig hen over himlen og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov, skriver biblioteket.

Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har.

På tirsdag kan du høre, hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når der i et livestreamingsforedrag på biblioteket i MultiKulturhuset ses nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Foredraget starter klokken 19 og du finder din billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...