Rekord: Absolut laveste karakterer til regeringen

13. juni 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Når Venstre om to uger fejrer sit etårs jubilæum som regeringsparti, må partiet se tilbage på et år med startvanskeligheder.

Med gennemsnitskarakteren 3,3 på 12-skalaen får ministrene i den nuværende regering således den ringeste samlede vurdering, nogen regering har fået, siden Ugebrevet A4 i 2009 begyndte at lade danskerne uddele årskarakter til landets ministre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby får 3,2 for sit ministerarbejde.

Ellen Trane Nørby får 3,2 for sit ministerarbejde.

Sønderborgs Ellen Trane Nørby får karakteren 3,2 i målingen.

Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets mål med adskillige væsentlige mangler.  Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.

Karaktererne bliver uddelt i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført blandt 1000 repræsentativt udvalgte personer.

Hver enkelt minister har fået en karakter for hans eller hendes evne til at forvalte sit embede og for dygtighed og troværdighed som politiker.

Danskernes hårde dom over Løkke-regeringen skyldes især alt for stort postyr blandt de blå partier, mener politisk kommentator Hans Engell.

“Der har været få markante liberale sejre, selv om der er blåt flertal. Det har været et år præget af utrolig meget kævl og ballade. De blå partier indbyrdes har skændtes stort set fra den første dag, og til de gik på sommerferie”, siger han til Ugebrevet A4.

Se ministrenes karakterer HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk