Relocation Syd tager udlændinge i hånden

12. oktober 2015 Erhverv

Henrik Laue Petersen fra Sønderborg møder rigtigt mange nyankomne udlændinge i sit arbejde og han sætter sin ære i at hjælpe de nyankomne supergodt på plads, så de hurtigst muligt kan få begyndt i det job, der er forklaringen på, at de er kommet til Sønderborg eller et andet sted i Region Syddanmark.

Henrik Laue Petersen møder spændende mennesker fra hele verden.

Henrik Laue Petersen møder spændende mennesker fra hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra 2011, hvor jeg startede Relocation Syd og et par år frem, havde jeg mest opgaver i Sønderborg, Aabenraa og Esbjerg, men nu er det også i Trekantområdet, Billund og Odense, der er er mange opgaver”, siger Henrik Laue Petersen til SønderborgNYT.

Relocation Syd bor i Sønderborg og arbejder med det, der hedder Global Mobility og det går i al sin enkelhed ud på at hjælpe udlændinge, der skifter land på grund af nyt job.

“Virksomhederne har stor interesse i, at deres nye medarbejdere finder sig godt til rette og trives”, siger Henrik Laue Petersen og forklarer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Typisk er den ene partner kommet alene til landet. Familien sidder hjemme og venter, mens vi kører rundt og kigger på lejebolig. Nogle bliver overraskede, når de ser, der ikke er møbler, men det er bare en af de mange kulturforskelle, der kan være”, siger Henrik Laue Petersen.

Relocation Syd tager med til Statsforvaltningen og får udarbejdet arbejdstilladelse, på Borgerservice, hvor den nye medarbejder får et cpr-numme og også får valgt læge og modtager info om nem-id med videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi hjælper med at få det rigtige kørekort, vi får tilmeldt sprogkursus og vi tager med i banken og åbner en nemidlønkonto”, siger Henrik Laue Petersen. Relocation Syd er med hele vejen rundt.

“Vi laver ikke bare en liste med de steder, medarbejderen skal hen. Vi er med hele vejen”, siger Henrik Laue Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Relocation Syd guider ikke. De holder i hånden og fører.

Føling med lokalområder

Relocation Syd er det eneste firma, der arbejder med Global Mobility i Jylland og når firmaet tit bruges af store virksomheder og det offentlige, så skyldes det, at Relocation Syd kender områderne. Det findes lignende firmaer rundt om i verden og også i Danmark. Men skal en medarbejder hjælpes på plads i det fynske eller jyske, så ringer de andre Global Mobility-firmaer til Relocation Syd.friskole

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ved, hvor der er foreninger og vi kan fortælle, hvilke folke- og friskoler plus internationale og privatskoler, der er gode, så familen kan trives i tryghed”, siger  Henrik Laue Petersen. Han fortæller, at Relocation Syd også bliver brugt i forbindelse med ansættelser.

“Hvis en virksomhed meget gerne vil have, at bestemt udlænding siger ja til et job, så bruger de os til at vise kandidaten lokalområdet og alle de muligheder, som det rummer” siger Henrik Laue Petersen, som er en glad og tilfreds mand.  Han fortæller, han har mødt mennesker fra rigtigt mange lande.

Rejste langt for et job

“Jeg synes, det er ret interessant, der er kommet en mand helt fra New Zeeland til det sydlige Jylland, fordi der var et job, han gerne ville have”, siger Henrik Laue Petersen. Det er vist umuligt at rejse længere end mellem netop New

Sønderborg Lufthavn Foto: Ole Kæhler

Sønderborg Lufthavn Foto: Ole Kæhler

Zeeland og Danmark.

“Det går supergodt for Relocation Syd. I år har vi fordoblet omsætningen, så vi mærker, at det er begyndt at gå bedre og bedre ude i de virksomheder, der skal bruge højtuddannede udlændinge, der kan nogle ting, som kun meget få danskere kan”.

Relocation Syd tilbyder nu også deres relocation-ydelse i Midt- og Nordjylland, hvor der her i 4. kvartal er indgået aftaler med nye samarbejdspartnere.  

Læs mere om Relocation Syd HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk