René Sascha Johannsen fra Sønderborg står bag filmen 7 Years of Lukas Graham

29. oktober 2020 Kultur
René Sascha Johannsen står bag filmen med Lukas Graham
René Sascha Johannsen står bag filmen med Lukas Graham

Lukas Graham er det første danske band nogensinde, der har opnået flere end en milliard streaminger på musiktjenesten Spotify – det samme gælder musikvideoen til 7 Years, der har opnået en milliard visninger på YouTube.

Musikvideoen til det og flere numre fra bandet er lavet af René Sascha Johannsen og han er fra Sønderborg.

“Ja, jeg er fra den ‘kristne side’ og var elev på Dybbølskolen, inden jeg tog på Statsskolen”, siger René Sasha Johannsen til SønderborgNYT.

Det er også ham, der har instrueret filmen ‘7 YEARS OF LUKAS GRAHAM’ og fulgt bandet helt fra starten med sit kamera igennem syv år.

“Jeg var med til koncerter i New York og Los Angeles i 2013”, siger instruktøren, som også selv var fotograf på filmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han havde set Lukas Graham på YouTube og fik lyst til at lave en dokumenterfilm, fordi Lukas Forchhammer har en spændende historie med en baggrund på Christiania.

Hverken bandet eller instruktøren kunne i deres vildeste fantasi have forestillet sig, hvilken rejse de begav sig ud på – sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen går helt tæt på bandets karismatiske frontfigur Lukas Forchhammer og nogle gange måske også tættere på end, hvad Lukas egentlig selv har lyst eller overskud til. Alle vil have en bid af drengen, der har mistet sin far og som gør dét, rigtig mange drømmer om, nemlig at indtage verden med storm.

Vi er med hele vejen: Til de store koncerter, i studiet, radioshows osv.

Artiklen fortsætter under annoncen

og får lov at komme bag om scenen. Men filmen tager os også med til Danmark – til rødderne. Til familien og det nære – og du kan selv komme med på rejsen, når filmen kommer ud i landets biografer fra den 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

november.

“Jeg er superglad for filmen og så fik jeg lov til at opleve, hvor stort det er at arbejder sammen med det amerikanske Warner-selskab og jeg mærkede også, hvor angstprovokerende det er, når det var andre, der klippede ‘min’ film”, siger René Sascha Johannsen.

Du kan se mere om filmen med den danske superstjerne her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...