Restaurant Colosseum klar med god sønderjysk mad til turisterne

Restaurant Colosseum. Foto: Ole Kæhler
Restaurant Colosseum. Foto: Ole Kæhler
16. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I køkkenet på Restaurant Colosseum ved Havnepromenaden har restauratør og køkkenchef Ali Abu Fadel Moussa, som tog sin kokkeuddannelse i København, travlt med at lave mad til gæsterne, mens han fortæller, at selvom turistsæsonen ikke rigtigt er begyndt, så er der allerede mange turister i byen.

“En del af dem kommer på Colosseum, fordi lokale har fortalt dem, at her kan de få god, dansk mad og selvfølgelig lokale egnsretter”, siger Ali Abu Fadel Moussa. Han fortæller, at han – trods det at der allerede kommer pænt med gæster – glæder sig til der bliver rigtigt travlt om en måned tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra på tirsdag udvider vi vores smørrebrødskort og det varer heller ikke længe, inden der kommer endnu flere retter på menukortet. Vi skal blandt andet have ‘dagens fisk’ og andre danske og sønderjyske retter, så vi giver vores gæster en god lokal madoplevelse”, siger køkkenchefen.

Mange steder laves der menukort med færre retter, så køkkenet kan følge med, når turisterne strømmer til.

“Jeg har tænkt over de retter, der kommer ekstra på kortet og så kan vi faktisk godt li’ at have travlt. Og den travleste weekend af alle bliver den, hvor der er ringridning i Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at restauranten kan have flere gæster denne sommer end tidligere.

“Vi har plads til flere udendørs gæster end tidligere år, fordi vi deler pladsen foran den tidligere Restaurant Mattone med Bistro Grand Mere – og det 15. juni lukkes Sønder Havnegade for biler og derfor må vi stille borde ud på gaden. Så kan turisterne komme strømmende. Vi skal nok finde plads til dem”.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...