Restauranterne har forholdsvis let ved både at finde og holde på serveringspersonalet

16. maj 2021 Erhverv

En række restauranter i Hovedstaden har svært ved at finde unge mennesker, som vil servere for deres gæster – og en restauratør fortæller til Politiken, at der også er unge mennesker, som var ansat i restauranterne, der har sagt op, fordi de hellere vil være podere – og det skyldes at lønnen som poder er bedre end lønningerne i cafeerne.

“Vi har lige åbnet Skaal for få dage siden og skulle bruge serveringspersonale, men det var ikke noget problem. Jeg tror heller ikke, at vi får problemer, når vi – inden længe – søger flere medarbejdere, som skal være hos os i sommersæsonen”, siger Henrik Danekilde, som er daglig leder i Skaal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at han ikke har hørt, at der er nogen steder, hvor de har svært ved at finde serveringspersonale.

Henrik Danekilde er også leder i Heidis Bierbar, som endnu ikke har genåbnet dørene for gæster.

“På Heidis er en del af serveringspersonalet unge mennesker fra gymnasierne og det er klart, at de siger op, når de skal til en anden by for at studere, men det har aldrig været et problem at finde nye – og det forventer jeg heller ikke, at det bliver, når Heidis skal genåbne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Birgit Kilde og Søren Sejersen, som er nye værter på Hotel Baltic har heller ikke haft udfordringer med at ansætte serveringspersonale.

“Vi fandt hurtigt nogle dygtige medarbejdere og det var slet ikke et problem”, siger Birgit Kilde til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...