Restriktioner fra Christiansborg bremser ikke opførelse af biogasanlæg i Kværs

24. februar 2019 Sundeved

Regeringen har sammen med forligspartierne besluttet at indføre restriktioner for etablering af nye biogasanlæg. Anledningen er antallet af nye biogasanlæg overstiger den afsatte budgetramme i finansloven, og dermed belaster statens udgifter ud over det aftalte.

Det betyder lige nu, at der ikke ydes støtte til anlæg, som ikke er i drift inden den 1. januar 2020, men det kommer dog ikke til at betyde noget for Nature Energys arbejde med at opføre et biogasanlæg ved Kværs, skriver ProjectZero:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi fortsætter projektet i Kværs, da ser er nogle dispensationsmuligheder, som vi drøfter med myndighederne, primært Energistyrelsen, men ellers ved vi, at der fra 2021 åbnes for en ny pulje så vi vil være parate til at vente med at sætte et anlæg i drift fra 2021”, siger direktør Ole Hvelplund, Nature Energy.

BioenergiSyd, som har 150 landmænd som medlemmer, glæder sig over denne udmelding og håber samtidig, at udmeldingen beroliger de 60 landmænd, som har tilmeldt sig som leverandører til den kommende leverandørforening for anlæggene i Glansager og Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er pt. tegnet leverandøraftaler for 450.000 tons husdyrgødning til anlægget i Kværs. Målet er 500.000 tons.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...