Riecks Samling: På lørdag kan du lære en masse om stenalderen

5. september 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

På lørdag får Riecks Samling besøg af Europas bedste flintesmed, Harm Paulsen, og syv af hans familiemedlemmer og venner klokken 10 og der er åbent til klokken 16.

Gæsterne fra stenalderen vil blandt andet slå flint, fremstille en bue ved hjælp af stenredskaber og arbejde med ler og brændenældefibre. Det bliver muligt at se, hvordan tingene fremstilles, at røre og at spørge, skriver Riecks Samling i en pressemeddelelse.

Desuden vil der være forskellige værksteder for børn, hvor du kan lave et armbånd af brændenældefibre, arbejde med ler, grutte mel og bage snobrød.

Artiklen fortsætter under annoncen

De otte stenalderfolk, der besøger Riecks Samling, har været med i levendegørelsen på Hjerl Hedes Stenalderboplads. Alle er de bidt af stenalderen og af at udforske, hvordan de mange arkæologiske genstande fra den tid, der er blevet fremstillet. Harm Paulsen, der har været ansat på museet på Gottorp Slot, har endda haft 40 års jubilæum som flintesmed på Hjerl Hede.

Det bliver muligt at købe kaffe, te, juice, boller og kage – samt brevkort med stenaldermotiver.

Jørgen Riecks Arkæologiske Samling ligger på Egebjergvej 4 i Svenstrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er parkering på kirkens parkeringsplads og på ”Trekanten”.

Entré: Voksne 25 kr. Børn til og med 15 år: gratis

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...