Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

Stop Madspild-frivillige. Foto: Ole Kæhler
Stop Madspild-frivillige. Foto: Ole Kæhler
28. marts 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker.

“Vi har fået en masse madvarer, som falder for sidste salgsdato i løbet af påsken og det er dem, som vi deler ud”, siger Marianne Madsen fra Gråsten, der tog initiativet til, at Sønderborg igen kom på banen i Stop Madspild.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved, der er mange – både enlige og familier – som ikke har meget at gøre godt med. Og havde jeg ikke taget udfordringen, så ville alle madvarerne blive smidt ud og der ville være mennesker, som ville mangle dem”, siger Marianne Madsen til SønderborgNYT.

Hun fortæller, at de frivillige er så heldige, at de fik mad fra Doro Pizza, Ahlmannparkens Cafeteria og Den Gamle Skomager.

Lige op til jul var der også en Stop Madspild-uddeling og det var i Sønderborg Fremads klubhus på Kærvej og her blev maden delt ud fra klokken 23.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så jeg er glad for, vi kan være i Frivillighedens Hus, hvor der er kølerum, så vi kunne skyde uddelingen til i dag, torsdag, og alligevel leve op til Fødevarestyrelsens regler”, siger Marianne Madsen og tilføjer, det er lettere for eksempelvis en enlig mor at hende madvarer i dagtimerne, hvor hun kan tage børnene med end det er at hente ved midnatstid.

Byrådsmedlem Vivi Brit Nielsen, som også er med i Social, Senior og Handicapudvalget, var et smut i Frivillighedens Hus og fik set, hvor stort et arbejde det har været for de frivillige, der brugte onsdag aften på at tage imod varer, registrere dem og sortere for så at finde tingene frem igen torsdag formiddag og lægge dem klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det glæder mig rigtigt meget, der er frivillige, som gik ind i Stop Madspild og på kun små ti dage fik alting organiseret og det er glædeligt, at mange butikker også bakkede op”, siger Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT.

“Og så var det dejligt, der også var overskudsmad til mennesker, som af fysiske eller psykiske grunde ikke havde mulighed for selv at hente. Det blev også ‘set’ og fik en pose leveret – og så ville det forresten være fint, hvis der også var nogen, som gjorde det muligt at dele overskudsmad ud i Nordborg, Gråsten og Broager”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du vil være frivillig i Stop Madspild, så kan du kontakte lederen i Frivillighedens Hus, Johnny Gammalgaard Alfsen på mailadressen [email protected]

Se billeder fra Stop Madspild.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...