Rikke Lock Harvig stopper i Byrådet

7. juli 2021 Politik

Medlem af Byrådet, Rikke Lock Harvig fra Socialdemokratiet og fra Nordborg, har meddelt kredsbestyrelsen og borgmesteren, at hun flytter fra kommunen og derfor beder om at træde ud af byrådet. Borgmesteren meddeler at Byrådet formelt skal behandle sagen på byrådsmødet i august.

Rikke Lock Harvig kom i byrådet efter valget i 2017. Hun er medlem af Udvalget for Teknik og Miljø og formand for Børn og Unge-udvalget.

Rikke Lock Harvig siger selv om årsagen til beslutningen:

”Jeg har fået et rigtig godt job i Middelfart Kommune, hvor jeg skal arbejde med noget af det, der optager mig mest, nemlig klima og bæredygtighed. Ikke mindst har jeg fundet kærligheden i Odense”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rikke Lock Harvig stopper ikke med lokalpolitik.

”Socialdemokratiet i Odense har givet mig muligheden for at stille op til Byrådet i Odense Kommune. Mit arbejde i Sønderborg har givet mig en stor ballast og jeg føler mig fuldt ud rustet til et valg i en kommune, der er tre gange så stor som Sønderborg. Jeg har elsket hvert sekund af min fantastiske rejse som medlem af Sønderborg Byråd”, siger Rikke Lock Harvig.

“Sønderborg vil for altid have en særlig plads i mit hjerte. Ikke mindst på grund af de mennesker, jeg har mødt i vores socialdemokratiske gruppe, som har været villige til at give plads og dele ud af erfaringer og viden. Men helt særligt skyldes det vores borgmester, som er den samlende kraft i vores gruppe og i Byrådet – lige så meget som han er i hele Sønderborg Kommune. Han har taget os nye under vingerne og har altid haft tid til personlige samtaler. Sammen har vi skabt resultater, som jeg er stolt af”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester og leder af den socialdemokratiske byrådsgruppe Erik Lauritzen beklager Rikkes farvel til Byrådet.

“Rikke Lock Harvig har fra start været en berigelse for Byrådet, hvor hun har brugt sine faglige kompetencer – især i forhold til miljø, natur og det tekniske område – på en god og konstruktiv måde. I løbet af de næsten fire år har hun ligeledes oparbejdet rigtig gode politiske evner, som jeg håber hun vil bruge og derved bidrage til demokratiet og fællesskabet, hvor hun end lander i fremtiden. Tak for indsatsen – vi ønsker dig alt godt fremover”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...