Ringridning er en ældgammel sport

8. juli 2013 Uncategorized

Ringridningens historie går helt tilbage til Middelalderen, hvor det var en både populær og frygtet underholdning i de europæiske konge- og fyrstedømmer.

Frygtet, fordi ringridning indgik i de barske ridderkampe, ofte med livet eller førligheden som indsats. Det var Christian III og hans søn Frederik II, der i Danmark i 1500-tallet indførte og ændrede ridderkampen til rytterdyst.

Tirsdagene er der historisk ringridning ved slottet kl. 17.

Tirsdagene er der historisk ringridning ved slottet kl. 17.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er imidlertid Christian IV, der regnes som den første royale ringrider. Ved hans kroning i 1596 blev der arrangeret ringridninger over flere dage og med deltagelse fra Europas kongehuse og fyrstedømmer. Christian IV var selv en ivrig ringrider og deltog i ringridninger både i Danmark, England og Tyskland.

Der skulle dog gå tre århundreder, før ringridersporten for alvor bredte sig til Sønderjylland. Fra begyndelsen af 1800-tallet er der beretning om, at ringridning indgik i landsbyfester. I 1845 havde hertug Christian August af Augustenborg og hans gemalinde sølvbryllup. I festlighederne indgik en storslået ringridning med deltagelse af 450 ryttere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ringriderfesten i Sønderborg, som den kendes i dag, blev organisatorisk stiftet i 1888, men ringriderfest nummer 100 blev først holdt 110 år senere, i 1998.

Det hænger sammen med at festerne var forbudt under de to verdenskrige og på grund af mund- og klovsyge.

På museet kan man mærke ringridningens historiske vingesus.

På museet kan man mærke ringridningens historiske vingesus.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tirsdage forud for Ringriderfesten er det muligt at opleve lidt af Middelalderens ringridning på den historiske ringriderbane ved Sønderborg Slot.

Vil du dybere ned i ringridningens spændende historie så besøg Danmarks eneste  Ringridermuseum. Det finder du i Sønderborgs næstældste hus i Kirkegade.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...