Rinkenæs: Borgermøde om sidste halvdel af cykelsti

15. januar 2019 Gråsten

I oktober 2017 blev snoren klippet til den første halvdel af cykelstien mellem Kværs og Rinkenæs.

Nu skal brikkerne på plads til den sidste halvdel af stien, så den kan etableres og dermed give tryggere betingelser for cyklister, der for eksempel skal til Rinkenæs Skole, Fördeschule eller idrætsanlægget på Årsbjerg, skriver kommunen.

På et borgermøde på mandag klokken 17 i Benniksgaard Anneks i Riunkenæs præsenteres et forslag til linjeføring, som Sønderborg Kommune har talt med Rinkenæs Lokalråd om. Ligesom den halvdel af stien, der allerede er lavet, er der tale om en dobbeltrettet sti.

Artiklen fortsætter under annoncen

På det meste af strækningen kan stien anlægges langs med Buskmosevej med en rabat eller en grøft imellem. Oprindelig blev der arbejdet med en linjeføring langs med Buskmosevej helt til Årsbjerg. En linjeføring her bliver imidlertid udfordret af både ejendommen Buskmosevej 10, der ligger så tæt på vejen, at cykelstien ikke kan være der, og af jernbanen lidt længere fremme.

Sønderborg Kommune har derfor et forslag, hvor stien ved Buskmosevej 10 krydser vejen og følger en eksisterende sti ned til Kardemommevej, hvorfra man ad de eksisterende villaveje kan fortsætte til cykelstien langs med Sejrsvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordelen ved at ændre linjeføringen er, at man undgår udfordringerne ved både Buskmosevej 10 og ved krydsningen af jernbanen ved Årsbjerg. Ulempen ved den ændrede linjeføring er, at ejendommene mellem Buskmosevej 10 og Årsbjerg ikke får direkte adgang til cykelstien.

 ”Efter mødet vil vi gennemgå borgernes bemærkninger og eventuelle korrigere projektet og så ser vi, om der er behov for at holde endnu et borgermøde i maj-juni, inden vi træffer den endelige politiske beslutning og kan sætte arbejdet i gang”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk