Robotsatsning får stor betydning for Sønderborg-området

27. oktober 2020 Erhverv

Erhvervsudvalget glæder sig over, at der nu satses fondsmidler i udviklingen af robotter, droner og automatiseringsløsninger. Det er en direkte udløber af, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området.

Et sponsorat på en million kroner fra Bitten og Mads Clausens Fond skal bruges til at skabe et knudepunkt for robotter, droner og automatiseringsløsninger i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Satsningen bidrager til store smil hos Erhvervsudvalget, som tror på, at investeringen og det øgede fokus vil brede sig som ringe i vandet:

”Med den fokusering, der er i erhvervsklyngerne – som også gælder for robotklyngen – så vil det skabe fremdrift, der gør Sønderborg-området attraktiv både overfor nye virksomheder og ikke mindst for nye medarbejdere, der finder et job i området”, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, i en pressemeddelelse.

Der er over 30 virksomheder i Sønderborg-området, der beskæftiger sig med automatiserings- og robotløsninger, og derfor giver det god mening, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området. For med satellitten, som er et vigtigt erhvervsfremmeinitiativ, er der store automatiseringsmuligheder for virksomhederne i Sønderborg Kommune og hele regionen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk