Robotsatsning får stor betydning for Sønderborg-området

27. oktober 2020 Erhverv

Erhvervsudvalget glæder sig over, at der nu satses fondsmidler i udviklingen af robotter, droner og automatiseringsløsninger. Det er en direkte udløber af, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området.

Et sponsorat på en million kroner fra Bitten og Mads Clausens Fond skal bruges til at skabe et knudepunkt for robotter, droner og automatiseringsløsninger i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Satsningen bidrager til store smil hos Erhvervsudvalget, som tror på, at investeringen og det øgede fokus vil brede sig som ringe i vandet:

”Med den fokusering, der er i erhvervsklyngerne – som også gælder for robotklyngen – så vil det skabe fremdrift, der gør Sønderborg-området attraktiv både overfor nye virksomheder og ikke mindst for nye medarbejdere, der finder et job i området”, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, i en pressemeddelelse.

Der er over 30 virksomheder i Sønderborg-området, der beskæftiger sig med automatiserings- og robotløsninger, og derfor giver det god mening, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

For med satellitten, som er et vigtigt erhvervsfremmeinitiativ, er der store automatiseringsmuligheder for virksomhederne i Sønderborg Kommune og hele regionen.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...