Robotsumobrydning og robotdesign i Universe

17. april 2018 Erhverv

Robottuneringen med sumobrydning og design er en tilbagevendende begivenhed i Universe Science Park, hvor robothold fra hele landet dyster mod hinanden. Turneringen finder sted lørdag den 21. april i den nye Ball Factory.

Turneringen er et samarbejde imellem Coding Pirates og Universe, der begge har til formål at inspirere og begejstre børn og unge for teknologi og iværksætteri.

Robottuneringen skaber spænding og begejstring hos vores 50 deltagere, samtidig med at den er underholdende for et publikum, der synes, det er sjovt at se, hvordan robotterne kæmper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hele giver en helt fantastisk stemning for alle, skriver Universe i en pressemeddelelse.

“Universe er et oplagt sted for Coding Pirates, at holde en robotturnering på grund af vores fælles formål og masser af muligheder for oplevelser til de familier der med”, siger Hans Klysner, frivillig hos Coding Pirates Århus.

Som noget nyt i år vil der være konkurrencer i robotdesign, der går ud på at designe robotter med personligheder og vise hvordan man kan interagere med dem. I robotlabyrinten gælder det om at køre igennem labyrinten på tid. Det kan gøres med en autonomrobot eller med en robot der fjernstyres af deltageren. I sumobrydning kæmper to robotter mod hinanden og den, der først skubber modstanderne ud af banen, har vundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var rigtigt fedt at bygge en robot til en turnering, hvor vi kunne bruge mange forskellige ting til den. Vi fik også testet alle mulige ideer. Der kom folk med vildt underlige robotter og der var vildt meget gang i konkurrencen”, siger Jacob Jensen, 10. klasseelev fra Sønderborg og deltager i robotturneringen 2017.

Coding Pirates turnering i Ball Factory

Kl.10.00 – 11.00 Velkommen og indskrivning

Kl.11.00 – 12.00 Robotværksted og konkurrence

Kl.12.00 – 13.00 Pause

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl.13.00 – 14.00 Puljekampe i Sumobrydning

Kl.13.00 – 14.00 Konkurrence i Labyrintkørsel

Kl.13.00 – 15.00 Afstemning: Publikumsprisen

Kl.14.00 – 15.00 Finalekampe

Kl.14.00 – 15.00 Publikum kan køre med fjernstyret robot i labyrint

Kl.15.15 – 16.00 Præmieuddeling og tak for i dag

Dommerne er:

Søren Peter Johansen fra Danish Industrial Robot Association og Ole Caprani fra World Robot Olympiad.

Universegæster kan på dagen møde Nxt Ev3lution i Explorama til robotsjov og workshop og Søren Jønsson i workshoppen til programmeringsworkshop og sjov

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...