Røde Kors: Sønderborgensere kan også smide tøjet

28. april 2015 REGIONALT

Budskabet er enkelt: “Smid tøjet Danmark” og hjælp mennesker i nød kloden over.

“Opfordringen gælder også sønderborgensere”, siger Karen Housted fra Røde Kors-butikken i Løngang. Tanken er, at folk tømmer klædeskabene for det tøj, som de alligevel ikke skal bruge i fremtiden.

“Det afleverer de til Røde Kors, der sælger det videre og bruger pengene på at hjælpe mennesker i nød”, siger Karen Housted til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_5683

Røde Kors og TV 2 opfordrer sammen med Coop danskerne til at rydde op i klædeskabet og give det tøj, de ikke bruger, videre.

Tøjindsamlingen foregår hen over foråret og kulminerer i en stor tv-galla på TV 2 lørdag 9. maj, hvor regnskabet gøres op. Det indsamlede tøj skal omsættes til penge, der går til at støtte familier i nød og på flugt på grund af krig, naturkatastrofer og fattigdom.

“Med “Smid tøjet Danmark” kan danskernes overskud af tøj blive til glæde for mennesker i nød. Det er en helt IMG_5679anderledes indsamling, end vi har set før, og det bliver spændende at se, hvor meget overskud danskerne har i klædeskabene. Med tøjet kan vi hjælpe endnu flere mennesker i nød. Det har der sjældent været større brug for end nu. Tak til TV 2 for at ville fejre indsamlingen med et flot og overraskende show, der samtidig bliver en stor tak til alle dem, der vil være med til at hjælpe mennesker i verdens katastrofeområder”, siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk