RøgalarmPatruljen og Brand & Redning kommer ud i private hjem og tjekker røgalarmer

17. november 2017 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

”Goddag, vi er RøgalarmPatruljen og vil gerne have lov at tjekke din røgalarm. Og har du ingen røgalarm, vil vi gerne sætte en op.” Den besked er der mange sønderborgensere, der vil lukke døren op til, når RøgalarmPatruljen tager på rundtur i udvalgte områder i Sønderborg i morgen, lørdag, for at tjekke røgalarmer.

RøgalarmPatruljen består af en brandmand og to unge hjælpere fra de lokale Ulkebølspejdere, og de vil gå fra dør til dør i udvalgte boligområder og tilbyde at tjekke beboernes røgalarmer. Har en beboer ingen røgalarm, sætter patruljen gratis en ny op. Formålet med aktionen er at sætte fokus på brandsikkerhed i private hjem, og at røgalarmer redder liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Især ældre mennesker er udsatte, når det gælder brand i hjemmet. Det skyldes bl.a., at de ofte har svært ved selv at opsætte røgalarmer – og ikke mindst at vedligeholde dem. Så hos en del af de ældre, der faktisk har en røgalarm, virker alarmen ikke, men de ældre er ikke altid selv klar over det. En røgalarm, der ikke virker, giver falsk tryghed og redder ingen liv. Derfor har vi taget initiativ til RøgalarmPatruljen, hvor unge lokale spejdere tjekker ældres røgalarmer. Og har et hjem ingen røgalarm, så er der sat én op, når RøgalarmPatruljen har været på besøg”, siger Peter Hofman-Bang, fra BrandBevægelsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, at kampagnen også vil få mange andre til at tjekke, at de – og ikke mindst familiens ældre – har en virksom røgalarm i hjemmet”, siger Peter Hofman-Bang, som opfordrer alle til at rengør deres røgalarm et par gange om året ved at tørre den af med en fugtig klud og støvsuge den på ydersiden.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...