Rønhaveplads: Hør om gevinsterne ved affaldssortering og se skraldebilerne

30. september 2021 Samfund

Madaffald med energi nok til at holde 1.000 bærbare pc’ere tændt i 19 år, fire gange så meget plastik og en halvering af mængden af restaffaldet, der bliver sendt til forbrænding. Resultaterne af den nye affaldsordning er imponerende og fredag står Sønderborg Forsyning og Urbasér klar på Rønhaveplads for at fejre, hvor gode vi er blevet til at sortere vores affald.

”De resultater, vores kunder har opnået, er bedre, end vi havde turde håbe på”, fortæller kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke kun mængderne, der er imponerende; vores kunder er også blevet endnu bedre til at sortere affaldet korrekt”.

Det skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Et-årsdagen bliver markeret i hele oktober måned, hvor skraldebilerne vil være pyntet med flag og i morgen, fredag, fra kl. 13 står Sønderborg Forsyning klar på Rønhaveplads. Her kan du opleve de nye skraldebiler, deltage i konkurrencer og få inspiration til, hvordan du selv kan upcycle dit affald. Der er kage til de første 200 besøgende – og naturligvis masser af mulighed for at få mere at vide om, hvordan den nye affaldsordning på bare et år har gjort en stor forskel for miljøet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så meget er der indsamlet ved husstandene fra oktober 2020 til oktober 2021:

5.617 tons madaffald, 127 tons mad- og drikkekartoner, 457 tons metal, 1.126 tons plastik, 2.895 tons pap og papir, 1.495 tons glas, 76,1 tons farligt affald og 8.751 tons restaffald.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...