Rose Cykler ser gerne kommunen bakker mere op

1. april 2020 Broager

Som de fleste andre virksomheder, er vi også ramt af nul ordrer, derfor beder jeg om, at vi i vores lokale samfund handler ind hos lokale producenter. EUs udbudsregler har i mange år forhindret at kommunale institutioner købte vores institutionslegetøj, siger Peter Petersen fra Rose Cykler i Skelde.

“Derfor ville det være en idé,  at kommunen i disse tider købte forholdsvis stort ind af go-karts, legecykler, løbehjul med mere hos os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordrebogen her hos os har været tom i over 14 dage nu,  men vi betaler stadig skat, mine medarbejdere og jeg”, siger Peter Petersen.

“Vores produkter har en levetid i en børnehave på 20 år,  men jeg har kontakt til bornehaveledere, der har haft vores cykler i over 30 år. At handle hos Rose Cykler vil ikke blot være en god forretning for os, men også for kommunens økonomi”, siger Peter Petersen til SønderborgNYT.

Kommunen handler også lokalt

“Når det kommer konkret til Rose Cykler, er det helt korrekt, at her har samhandelen været stort set fraværende i perioden og dette skyldes, at vi efter udbud har haft en indkøbsaftale med en anden leverandør på institutionscykler og – køretøjer – hvor Rose Cykler ellers er en stærk leverandør – den aftale løber indtil september 2021. Her håber vi meget, at Rose Cykler vil afgive tilbud, når aftalen genudbydes”, siger Søren Jensen fra Sønderborg Komunes forvaltning.

Sønderborg Kommune har – set over perioden 1. januar 2018 til dags dato – samlet indkøbt varer og tjenesteydelser indenfor cykler, institutionscykler mv. for rundt regnet 1.300.000 kroner. Heraf er der handlet for 971.000 kroner ved leverandører med postadresse indenfor kommunegrænsen – eller sagt med andre ord, så har Sønderborg Kommune brugt 3 ud af 4 indkøbskroner indenfor kommunegrænsen”, siger Søren Jensen til SønderborgNYT.

Peter Petersen fra Skelde Cykler ser gerne, at udbudsaftaler sættes ud af kraft, når der er krise.

“Her det korte svar: Nej, udbudsreglerne kan ikke sættes ud af kraft, tværtimod indeholder udbudsreglerne undtagelsesbestemmelser i forhold til kategorier, som vi, som offentlig myndighed, kunne have tvingende grunde til hurtigt at kunne anskaffe os. Tvingende grunde kunne være naturkatastrofer eller som nu en pandemi som ikke kan forudses, men hvor det kan forventes at vi som myndighed øjeblikkeligt handler af hensyn til menneskers liv og sundhed. Dette kan ikke siges at være tilfældet for de omhandlende kategorier, så her vil Sønderborg Kommune fortsætte med at honorere de aftaler, vi har indgået – både i forhold til lokale som ikke-lokale leverandører”, siger Søren Jensen.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk