Rottefund fik ikke firma til at standse slik-pakkeriet

19. maj 2015 Erhverv

Selv om der var konstateret rotter i fødevarevirksomheden Alt Pack i Aabenraa, så blev firmaet ved med at pakke slik og chokolade til danske forbrugere.

dk/wp-content/uploads/2014/01/rotte.jpg” alt=”rotte” width=”263″ height=”191″ />

Alt Pack vidste i over en måned, at der var fundet rotter på virksomhedens lager, uden at hverken firmaet selv eller skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil, som Alt Pack samarbejder med, anmeldte sagen til kommune eller myndighed, som de ellers er forpligtet til.

Først da en privat borger anmeldte virksomheden til Fødevarestyrelsen, fik styrelsen kendskab til sagen. Det viser en række aktindsigter, DR har fået i sagen.

Alt Packs administrerende direktør, Preben Rasmussen, vil ikke kommentere de nye oplysninger:

“Efter råd fra vores jurister udtaler vi os ikke om denne sag, før ankefristerne på sagen er udløbet. Derefter udtaler vi os gerne”, siger han til DR Syd.

Bøde på 140.000 kroner

Alt Pack blev lukket ned i april, efter Fødevarestyrelsen havde været på uanmeldt besøg på virksomhedens uregistrerede lager og fundet massive spor af rotter.

Alt Pack pakker og leverer slik og chokolade til salg i dansk detailhandel, og rottefundet i virksomheden fik Fødevarestyrelsen til at trække en række produkter, heriblandt chokolade, lakrids og mandler, tilbage fra butikkerne.

Alt Pack er nu rottefrit og genåbnet, men har fået en bøde på i alt 140.000 kroner.

TV Syd har forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktør Preben Rasmussen i Alt Pack.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk