Rotteproblemer i Store Rådhusgade

19. september 2022 Samfund

Sønderborg Kommune beder i et brev beboere og virksomheder omkring Store Rådhusgade i Sønderborg om at være opmærksomme på rotter.

”Sønderborg Kommune har haft en langvarig sag med mange rotter indendørs på Store Rådhusgade i Sønderborg. I et godt samarbejde med grundejer blev der blevet lavet rottesikring på adressen. Der blev blandt andet repareret et kloakbrud og sat rottespærre i kloakken”, skriver Lisa Nielsen fra Erhverv og affald i Sønderborg Kommune, til en række udvalgte beboere og virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rotterne blev bekæmpet med fælder og gift, og der er, ifølge Sønderborg Kommune, ro på adressen nu, men de andre rotter i kloakken er blevet forstyrret og er blevet jaget ud af deres spisekamre og soveværelser, og der er blevet lukket for, at de kan vende tilbage.

”Rotterne vil måske forsøge sig andre steder, og derfor skriver jeg til grundejere og beboere i en radius på 50 meter fra den ramte ejendom”, skriver Lisa Nielsen.

Rotter og tegn på rotter skal anmeldes til kommunen og alle der ser rotter eller tegn på rotter, har pligt til at anmelde det til Sønderborg Kommune og anmeldelse skal ske omgående og uden tøven, oplyser Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens rottefængere starter bekæmpelsen, når anmeldelsen er modtaget og rottebekæmpelse bliver betalt over ejendomsskatten, og det koster ikke ekstra at anmelde rotter.

Du kan anmelde rotter til Sønderborg Kommune her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...