Royal Run påvirker trafikken

12. september 2021 Samfund
Det skraverede område på kortet lukkes for kørende trafik
Det skraverede område på kortet lukkes for kørende trafik

Der forventes op mod 40.000 gæster i Sønderborg den 12. september, hvor der er Royal Run. Har du mulighed for det, så tag cyklen eller gå. Skal du afsted i bil, så orienter dig om trafiksituationen, følg skiltningen og kør hjemmefra i god tid.

Sådan lyder opfordringen fra Sønderborg Kommune, der spærrer et større område i byen for kørende trafik, for at gøre plads til de tre løberuter, der tilsammen udgør Royal Run Sønderjylland.

Vejdirektoratet forventer ekstra rejsetid det meste af dagen, dog med størst risiko for kødannelser mellem kl. 10.00 og 15.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vej & Park begynder at sætte vejspærringer op fra kl. 6 om morgenen, og fjerner dem igen i løbet af dagen efterhånden som de forskellige løb er færdige. De sidste vejspærringer vil være fjernet senest kl. 21.

Chr. X Bro er spærret for kørende trafik, og kørende, der skal til og fra Als i tidsrummet 6-21, henvises til Alssundbroen, skriver Sønderborg Kommune.

Derudover er der standsnings- og parkeringsforbud fra kl. 6 om morgenen langs de tre løberuter, der er indtegnet med farvede streger på kortet: One Mile = lilla rute, 5 km = orange rute og 10 km = blå+orange rute.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kommer mange gæster til byen, og de øvrige veje i byen vil være belastet af trafik. Der forventes særlig meget trafik i Sønderborg midtby samt på vejene omkring de store parkeringsområder ved Nybøl og ved Sønderborg Nord.

Redningsberedskab vil naturligvis kunne komme frem til enhver tid.

Cyklister kan færdes uden for løberuterne hele dagen. Enkelte steder vil det være nødvendigt at trække cyklen, fx over Chr. X Bro. Gående kan passere, og der bliver rig lejlighed til at opleve den festlige stemning i byen, og måske få et glimt af H.K.H Kronprinsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Chr. X Bro er lukket for sejlende fra kl. 6-21.

Borgere i de afspærrede områder bliver informeret via e-boks

Borgere og virksomheder, der har adresse inden for de afspærrede områder, skal holde øje med deres e-boks, hvor de vil modtage yderligere information fra kommunen om trafikken i netop deres område.

Der vil være omlægning af busruter i området. Rejsende med kollektiv trafik skal tjekke Rejseplanen og Syd Trafiks hjemmeside.

Der er ikke adgang til togstationen med hverken bil, bus eller taxa i tidsrummet 6-21, hvorfor passagerer, der skal til eller fra stationen, må gå sig til rette eller trække cyklen det sidste stykke vej til stationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er indrettet ekstra cykelparkering på P-pladsen ved Broager Sparekasse over for Borgen, ved OK-tanken på Dybbølgade og ved Skansehallerne, Aabenraavej.

Sønderborg Togstation ligger lige ved startområdet, og toget er derfor en rigtig god transportmulighed på dagen. Vær opmærksom på at man ikke kan komme til og fra stationen med bil eller taxa.

Der er gratis shuttlebusser for alle – ”Park & Shuttle”

Parker bilen på et af de store parkeringsområder uden for byen og spring på en shuttlebus. Busserne kører i tidsrummet 9-19.30:

Artiklen fortsætter under annoncen

Parkering Nybøl: Ankomst til parkeringsområdet sker via rundkørslen i Nybøl. Følg skiltene.

Parkering Sønderborg Nord på Ingolf Nielsens vej: Ankomst til parkeringsområdet sker via rundkørslen mod Lufthavnen. Følg skiltene.

Parker og tag cyklen resten af vejen – ”Park & Bike”

Ved Rønsdam i Ragebøl og ved Hiort Lorenzens Vej i Sønderborg kan man stille bilen og cykle resten af vejen. Bemærk, at der IKKE kører shuttlebusser fra disse parkeringsområder. Fra Ragebøl er tanken, at man tager cyklen med bag på bilen, og cykler ind til byen. Fra Hiort Lorenzens Vej kan man enten cykle eller gå ind til byen.

Hjemmesiden www.sonderborg.dk/royalrun vil frem mod den 12. september blive opdateret med trafikinformation og anden information om begivenheden.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Sport, Nordborg

Egen UI er superklar til sæsonstarten på lørdag

22. marts 2023 Sport

Egen UI har haft en fremragende forberedelse til den kommende halvsæson i Jyllandsserie 2. Med opstart midt januar i de sure vinterkolde aftener og en uges træningsophold i Tyrkiet i slutningen af februar med mange træningspas på fine græsbaner. Mange fine resultater i træningskampene og et par spændende tilgange. Sidst men ikke mindst – et […]

Læs mere...