Royal Run viser Sønderborg frem – og viser også fordelene ved motion

9. september 2021 Samfund
Kronprinsen. Foto: Royal Run
Kronprinsen. Foto: Royal Run

Med cirka 18.000 deltagere til Royal Run på søndag er Sønderborg igen rammen for et stort event og borgmesteren glæder sig til at vise Sønderborg-området frem.

Der er tre ruter og kronprins Frederik er med på den korteste rute, den såkaldte One Mile, der skydes i gang klokken 11 med start på Kong Christians X’s Bro. Derefter følger 5 km og 10 km ruterne, der sættes i gang henholdsvis klokken 14 og 16 – de er også med start på broen.

Der forventes cirka lige så mange tilskuere, som der er deltagere i løbet. Det betyder, at Sønderborg forbereder sig på at modtage op mod 40.000 mennesker i byen på søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver en stor folkefest og i Sønderborg Kommune glæder vi os over, at vi igen sætter Sønderborg-området på Danmarkskortet ved at være vært for et så stort event. Det er noget, vi kan og vil for at vise vores smukke område frem, men også for at give vores borgere en masse unikke oplevelser. Det har vi gjort ved Spejderlejren, Genforeningsmarkeringen, nu ved Royal Run og næste år til Tour de France. Samtidig glæder jeg mig over, at vi igen kan samle så mange mennesker på ét sted over så kort tid i efterdønningerne på coronaen”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen håber også på en anden gevinst af Royal Run, fortæller formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen.

”Når en så stor begivenhed som Royal Run sætter fokus på bevægelse, så er det selvfølgelig noget, vi støtter op om i Sønderborg Kommune. Også fordi det taler rigtig godt ind i kommunens ambitioner om at få endnu flere til at dyrke motion – uanset om det er løb, gåture eller noget helt andet. For det er rigtig godt at motionere – det styrker både kroppen og sindet”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men det kan også give gode oplevelser, når motionen dyrkes i fællesskaber – og det behøver ikke hver gang at være i så stor skala som til Royal Run – men kan også være i mindre fællesskaber i idræts- og sportsklubberne, der har meget at byde på”.

Til Royal Run kan alle være med – uanset alder og kondital. Man kan nemlig både vælge at gå eller løbe på distancerne One mile, 5 km og 10 km. På Familie-mile kan børn, unge, voksne og ældre følges ad, da kørestole, klapvogne og barnevogne er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det overordnede sigte er i stedet, at flest muligt deltager i idrætsfællesskabet i sit eget tempo og med sin egen individuelle målsætning.

Tilmeldingsfristen er fredag klokken 23.59 og du kan tilmelde dig her på Royal Run .

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49