Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

Hjemmepleje. Foto: Sønderborg Kommune
Hjemmepleje. Foto: Sønderborg Kommune
14. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune.

”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at øge den visiterede tid til borgerne i weekenderne. Dette skridt er afgørende for at sikre, at ældre borgere får den nødvendige pleje og omsorg, uanset hvilken dag det er. I Sønderborg Kommune ønsker vi at fastholde et højt serviceniveau og sikre trivsel for både borgere og medarbejdere, fortæller udvalgsformand Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beslutningen er et resultat af en tæt dialog med medarbejderne. Efter at have lyttet til deres bekymringer og erfaringer har kommunen taget skridt til at forbedre arbejdsvilkårene. Med mere tid til opgaverne ved den enkelte borger kan medarbejderne nu fokusere på kvaliteten af plejen og skabe bedre resultater.

”Vi lytter til medarbejderne, der siger, at de har for travlt i weekenderne. Det gør vi noget ved – ikke mindst for borgerne – men også for medarbejderne, for det er dem, der leverer servicen i hjemmeplejen. Og ved at lytte skaber vi mere kvalitet og nærhed i ældrepleje, når medarbejderne får mere tid til opgaven ved den enkelte borger”, siger næstformand Preben Storm.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...