S-forslag: Omprioriteringsbidraget skal føres tilbage til kommunerne

9. marts 2016 Politik

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, forsøger for første gang at bringe regeringen i mindretal.

Med et nyt beslutningsforslag, vil partiet pålægge statsminister Lars Løkke Rasmussen at tilbageføre milliarder af kroner fra det omstridte omprioriteringsbidrag til kommunerne, skriver Politiken. Artiklen fortsætter under annoncen

.jpg” rel=”attachment wp-att-21153″>socialdemo.

Forslaget betyder, at landets 98 kommuner årligt skal have 2,4 milliarder kroner tilbage, som regeringen sammen med Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har besluttet at omprioritere.

Forslaget får opbakning fra rød blok, men også DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan ifølge Politiken ikke afvise, at hans parti også vil stemme for forslaget. Hvis det sker, vil det bringe regeringen i mindretal.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, er glad for håndsrækningen, men det er langtfra den udgave, han helst så.

“Den gode løsning er en situation, hvor der ikke er et omprioriteringsbidrag. Den onde løsning er Socialdemokraternes forslag, hvor man tager penge og fører dem tilbage til os. Og den grusomme løsning er regeringens”, siger han med henvisning til filmen ‘Den gode, den onde og den grusomme’

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk