S-forslag: Omprioriteringsbidraget skal føres tilbage til kommunerne

9. marts 2016 Politik

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, forsøger for første gang at bringe regeringen i mindretal.

Med et nyt beslutningsforslag, vil partiet pålægge statsminister Lars Løkke Rasmussen at tilbageføre milliarder af kroner fra det omstridte omprioriteringsbidrag til kommunerne, skriver Politiken.socialdemo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget betyder, at landets 98 kommuner årligt skal have 2,4 milliarder kroner tilbage, som regeringen sammen med Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har besluttet at omprioritere.

Forslaget får opbakning fra rød blok, men også DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan ifølge Politiken ikke afvise, at hans parti også vil stemme for forslaget. Hvis det sker, vil det bringe regeringen i mindretal.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, er glad for håndsrækningen, men det er langtfra den udgave, han helst så.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den gode løsning er en situation, hvor der ikke er et omprioriteringsbidrag. Den onde løsning er Socialdemokraternes forslag, hvor man tager penge og fører dem tilbage til os. Og den grusomme løsning er regeringens”, siger han med henvisning til filmen ‘Den gode, den onde og den grusomme’

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...