Så mange 35-årige flyttede hjem til Sønderborg igen

10. januar 2022 Samfund

Sønderborg Kommune sætter alle sejl til for at trække nye borgere til kommunen og kigger man på en særlig gruppe, nemlig dem der i dag er 35 år – og som er tidligere er flyttet fra Sønderborg og tilbage igen i 2021, så har 14,7 procent af de 35-årige fundet hjem til Sønderborg igen.

Det viser en ny opgørelse fra Momentum, som ejendomsmæglerkæden home har set nærmere på.

Ifølge home tegner analysen et tydeligt billede af de kommuner, som mange flytter hjem til. De er attraktive for tilflyttere med en længerevarende uddannelse. Mange unge flytter for at tage en uddannelse i en af universitetsbyerne og deres kommende arbejdspladser ligger også i de store byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den klassiske forklaring på at nogle flytter tilbage til deres barndomskommune, den er, at når man får sit første barn, så vil man gerne være tæt på bedsteforældrene, hvis man samtidig kan finde et job og få en passende bolig.

”Unge flytter også tilbage for at kunne give deres børn den samme opvækst, de selv har haft – hvis den altså har været god. Hvis de har haft det fedt i folkeskolen og foreningslivet, hvis de kan se sig selv i de værdier, de er vokset op med og har haft en god ungdomstid, så vil de gerne tilbage”, siger forsker Eva Mærsk, der er Ph.d-studerende på Syddansk Universitet og University of Groningen, til Momentum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også home i Sønderborg har mærket en stigende interesse fra tilflyttere der er kommet retur – og også fra mange tyskere, der i 2021 flyttede til Sønderborg:

“Der er kommet markant flere tilflyttere. Både fra det øvrige Danmark og fra Tyskland”, fortalte Merete Lund Brock fra home i Sønderborg til SønderborgNYT i sidste uge.

Fakta:

Analysen har set på, hvor stor en andel af en årgang, der som 35-årige bor i den kommune, hvor de boede som 15-årige – efter at have boet i en anden kommune i mindst to sammenhængende år i den mellemliggende periode.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk