Saab Danmark stadig på udkig efter dygtige system-ingeniører

25. august 2016 Sundeved

Saab Danmark har på det seneste haft travlt med at ansætte nye medarbejdere og dermed er situationen helt anderledes end for få år siden, hvor Saab Danmark var i krise..

For tre år siden vandt virksomheden kategorien ‘industriel it og server/storage’ i Computerworlds Top 100 med masser af vækst i omsætningen et pænt overskud.

Saab Danmarks administrerende direktør Heino Lundgren.

Saab Danmarks administrerende direktør Heino Lundgren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Saab Danmark meddeler, at virksomheden på fire år har fordoblet sin omsætning, og at antallet af ansatte siden 2012 er øget med 30 til i alt 80 medarbejdere.

Samtidig har Saab Danmark sat sig et nyt ambitiøst mål: Omsætningen skal være fordoblet i 2020.

Det er også forklaringen på, at Saab Danmark netop har taget et nyt 3.300 kvadratmeter stort hovedkontor i brug, der er placeret ved Porten til Sønderborg.

 

På udkig efter dygtige system-ingeniører

Saab Danmark udvikler integrerede kommunikationssystemer, hvor man kan integrere radio, satellitsystemer og mobiltelefon. Saab kan ‘connecte’ det sammen, uanset hvilken platform, man måtte have at kommunikere på. Det gøres via smart software.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har derfor dybest set brug fo tre typer ressourcer: Det er ingeniører og specielt systemingeniører, der forstår at analysere de forskellige typer af teknologier og designe dem sammen – så det er design- og it-ingeniører”, siger administrerende direktør Heino Lundgren til Computerworld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også brug for softwareudviklere og softwarearkitekter som udviklere. Det kan eksempelvis være datamatikere.

“Det tredje ben er dem, der skal levere det. Det er både projektledere og sådan noget som teknikere, der kan installere løsningen på en platform. Det er i høj grad en it-platform”, siger direktøren.

“Selvfølgelig slår vi stillinger op, ligesom de fleste andre gør. Men der er en faktor, der er helt afgørende; At vi har nogle glade medarbejdere, der synes, at det er interessant med det arbejde, de sidder med, og med det internationale perspektiv. De anbefaler venner og bekendte at søge stillinger hos os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heino Lundgren tilføjer, at Saab Danmark trods de høje vækstmål ikke skal ansætte ligeså mange nye medarbejdere i de kommende år, som det har været tilfældet i de seneste år.

“Der vil selvfølgelig fortsat være behov for ansættelser, men ikke i samme hastighed og regner med 15-20 stykker mere over de kommende fire år”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...